X appاپلیکیشن اندروید سفریابی دریافت

مجموعه تاریخی عباس آباد؛محل تفریح شاه عباس

گردشگری داخلی
date۱۵ مرداد ۱۳۹۶
comment0

هرچند که شمال کشور به جنگل و دریای آن معروف است، اما امروز از مجموعه ای تاریخی که شکوه معماری ایران، در زمان صفوی را به نمایش گذاشته می گوییم. باغی ایرانی که در یونسکو به عنوان میراثی جهانی به ثبت رسیده و دریاچه ای مصنوعی که زیبایی درختان و تپه های اطراف را در دل خود قاب کرده. به بهشهر می رویم، به مجموعه تاریخی عباس آباد …

می گویند محل تفریح و خوش گذرانی شاه عباس و شاه صفوی بوده که البته این روزها مرکزی توریستی شده برای افراد علاقه مند به تاریخ و طبیعت، تا بتوانند در میان درخت ها قدم زده و باقی مانده این بنا را کشف کنند و یا در دریاچه قایق سواری. بسیاری از شما، مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر را یا در عکس ها دیده اید یا از نزدیک، اما امروز فرصت خوبیست تا با این شاهکار معماری بیشتر آشنا شوید.

 

مجموعه تاریخی عباس آباد دارای سد و برج کنترل جریان آب، بنای داخل دریاچه مصنوعی که احتمالا پایه ای برای کاخ روی آن بوده، برج های دیده بانی دو گانه به فاصله ۱۷۵ متر در شرق دریاچه، محوطه سازی شمالی، صفه و محوطه سازی جنوبی، حمام مجموعه در جهت غرب صفه سازی شمالی است، که در ادامه مختصر توضیحاتی درباره آن ها می گوییم.

از معروفترین این بناها شروع می کنیم، همانی که در بیشتر عکس ها سوژه عکاس های خوش ذوق می شود و در میان دریاچه قرار دارد. ” بنای چارطاقی ” آجری رنگ، که در دریاچه خودنمایی می کند. بعد از بررسی های بسیار مشخص شده که هر چند بنا، پس از گذشت سال ها از ساخت سد، کاربردی تفریحی پیدا کرده اما در ابتدا کاربردی علمی و فنی داشته. ارتفاع آن ۱۸ متر است و اگر در فصول بارندگی به اینجا بیابید تا سقف زیر است، اما در فصول گرم سال می توانید تمام قد تماشایش کنید.

 

اما مهم تر از بنای چهارطاقی، ” باغ تاریخی عباس آباد ” است که داستانش ناگفته مانده. باغی که بر روی شیب طبیعی تپه ها و در میان درختان ساخته شده و موسیقی از ریزش آب بر روی پلکان ها را به راه انداخته. معماری باغ، به عصر صفوی بر میگردد، که هنرمندانه و هوشمندانه انجام شده.

 

آب بر روی سطوح شیب دار و پلکان های ساخته شده فرو می ریخته و روزگاری این باغ سراسر از شور زندگی بوده. در محوطه نیز، دو برج آجری به قطر ۷ و ارتفاع ۱۴ متر هم وجود دارد که از ملات ساروج ساخته شده اند.

از دریاچه هم نباید غافل شد، زیرا در زیبایی مجموعه نقش بسیاری داشته. دریاچه زیبایی که با تغییر فصول و تغییر رنگ برگ درختان، رنگ عوض می کند درواقع دریاچه ای دست ساز است، سدی مخزنی که با دانشی بی نظیر در آن دوران بوجود آمده.

 

در نهایت برای نشان دادن دانش معماری بی نظیری که ایران، در آن دوران داشته است، از ” حمام عباس آباد ” می گوییم که با سیستم آبرسانی هوشمندانه اش، دمای محیط و آب قسمت های سربینه ( رختکن ) و گرمخانه که محل شستشو بوده را، به صورت جداگانه تامین می کرده. در واقع پشت این زیبایی نصفه کاره ای که از مجموعه دیده می شود، دانش و تجربه ی بسیاری قرار دارد که شایسته تحسین است. در ادمه عکس هایی زیبا از مجموعه را با هم می بینیم …

 

منبع:وب سایت همگردی

تازه های گردشگری

پربازدیدها

گردشگری داخلی

  • دسته‌ها
  • کليه حقوق اين سايت متعلق به سفریابی می باشد . شما می توانید از سایت سفریابی در صورت پذیرش موافقت نامه کاربری استفاده نمایید.